haimoonnettisivut

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Tervetuloa Haimooseen ja Vihdin kuntaan!

Haimoon elojuhla taas menestys

Hauskaa Haimoon elojuhlilla

Haimoossa järjestettiin jo perinteiseksi muodostunut elojuhla koulujen alkamisviikon päätteeksi 15.5.2009. Elojuhla alkoi jo aamupäivällä koirien Match showlla ja jatkui illalla kylän yhdistysten yhteisesti järjestämänä iltajuhlana. Väkeä päivän mittaan pyöri urheilukentän tuntumassa n. 200 henkeä. Match show -tapahtua veti Haimooseen yhteensä 54 koiraa.

 

Lue lisää...
 

Pesäpallon Suurleiri Haimoossa

Haimoossa Suomen parasta pesäpalloa

Ottelun aloitus kiilassa Haimoossa

Pitkästä aikaa oli Haimoon urheilukenttä taas täynnä pesapalloilijoita. Kentällä pelattiin kuuden päivän aikana yhteensä 31 ottelua osana Vihdissä järjestettyä Suurleiriä 19.7-24.7.2009. Kaikki pelit olivat korkeatasoisemman kilpasarjan pelejä ja Haimoossa pelasivat D-ikäiset 13-14 vuotiaat tytöt.

Lakeuksilta saapuneet kehuivat kovasti Vihdin/Haimoon vaihtelevia maisemia kauniiksi. Haimoon maauimala. saari hiekkarantoineen ja  paviljongin takana oleva koski kiinnostivat ja ihastuttivat vierailijoita kovasti. Ensimmäisen pelikäynnin jälkeen pelaajatytöt osasivat varata jo uikkarit mukaan ja jos vähänkin aikataulut antoivat periksi, niin kävivät pulahtamassa uimalassa ja saareen oli kiva uida.


Lukkaritoimintaa


Kioskia pidettiin joka päivä paviljongilla haimoolaisten voimin. Mukana kioskia pyörittämässä olivat Sari, Helena ja Anita Simolin sekä Memmu Lehtonen ja Hannele Hytönen. Kioskilla innokkaana myyjäapuna oli heti ensimmäisestä päivästä alkaen myös reipas Hanna Pohjala. Kahvit keitettiin mukana tuoduista vesistä kuntosalin tilassa. Lisäksi vettä tuotiin mukana kodeista niin paljon että pelaajat pystyivät täydentämään juomapullojaan kuumina päivinä.

Lue lisää...
 

Keväinen retki myllylle 2009

Koululaiset Haimoon myllyllä

Haimoon 6. luokka teki retken Haimoon myllylle. Ohessa oppilaiden tarinaa ja huomioita myllyltä:

Tietoa myllystä:

Haimoon myllyn teki ”myllykalle” eli Kalle Päivälä vuonna 1939.
Myllyn omistavat yhdessä Kari Tuukkanen ja Anne Taivassalo, Raimo Pussinen ja Markus  Penttinen.
Kesällä 2008 Haimoon myllylle tehtiin kalatie. Kalatietä tehdessä käytettiin dynamiittia. Mylly on osa Haimoon historiaa. Siellä on tehty jauhoja, sahattu puita ja tehty sähköä. Haimoon myllyssä on ollut toimintaa vielä 60-luvulla. Myllyn vieressä on toiminut vaneritehdas joka purettiin. Nykyään mylly on vielä pystyssä mutta on kärsinyt ilkivallasta.

Lue lisää...
 

Kyläyhdistyksessä tapahtuu - kesä 2009

Kesällä 2009 järjestetään Haimoon kentällä monenlaista toimintaa. Kenttää on kunnostettu kunnan toimesta ja seuraavaksi jatketaan kyläläisten yhteisillä talkoilla. Kolmena peräkkäisenä tiistaina kenttää kunnostetaan talkoilla klo 17:00 alkaen. Ensimmäinen talkoopäivä on 30.6.

Kyläyhdistyksen yhteyteen perustettiin myös oma jaos, joka vastaa leikki-ikäisille järjestettävästä toiminnasta ja mm. leikkikentän kunnossapidosta yhdessä koko kylän väen kanssa.

Lue lisää...
 

Hevosjaoksen kisatuloksia - kesä 2009

Maria "Wilma" Mustonen pärjäsi upeasti ja voitti reining-luokan 11.-14.6.2009 Ypäjä Equestrian Horse Shown yhteydessä järjestetyssä kansainvälisessä kilpailuissa.
Tarkempi selostus SRL:n sivuilta: klikkaa linkkiä

Seuraavassa myös linkki, jossa kooste viimeisen kisäpäivän tapahtumista: (linkki videoon)

 

Martat ja Haimoon naiset saunassa!

Useita marttoja ja muutama kyläläinen oli Vihdin Pirtillä perjantaina 13.3.2009 klo 17.00 alkaen reippailemassa ja saunomassa. Ilma suosi meitä kun aurinko ilmestyi pilvien raosta ja vielä lisäsi lämmintä tunnelmaa. Lähes parikymmentä naista oli tullut paikalle. Ekku Ahonen tallusteli Pirtin ympäristössä lumikengillä, ja saipa niitä muutkin uskaliaat kokeilla. Osa porukasta tuli paikalle kävellen ja muutama lähti hikilenkille ennen löylyjä. Jääkylmään avantoon uskaltautui suurin osa porukasta ja muutama teki "saunaenkelin" kuvia lumihankeen. Illan edetessä istuimme kynttilänvalossa ja nautimme marttojen taidolla tekemiä salaatteja ja sämpylöitä, ja makkaraa paistettiin takan ääressä. Nauru raikasi kun jutustelimme niitä näitä ja samalla suunnittelimme tulevaa toimintaa. Jatkossa saamme nauttia ainakin Memmun opastuksella sukkahousu-jumpasta, järjestämme varmaan taas "kutuillan" ja  pikkunoidat pääsevät askartelemaan ennen pääsiäistä. Ilta oli kaikin puolin onnistunut vaikka oli perjantai ja 13.pvä, ja päätimmekin että tästä tulee perinne, joten ensi talvena uudelleen!

Päivi Jussila

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Curling-ottelun tuloksia ja tunnelmia!

Haimoon curling-mestaruus oli kiven takana. Aliisa oli tehnyt hienoimman harjan. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Aliisa Myllylä oli varustautunut iltapäivän koitokseen urakoimalla kolme harjaa hienoon Haimoon curling -kuntoon. Näistä näyttävin tuottikin tulosta, Aliisa palkittiin kyläyhdistyksen lahjoittamalla mahtavalla herkkukorilla kilpailun komeimmasta harjasta. 

Lauantaina Haimoon kentällä järjestettiin jälleen perinteinen kylän oma curling-ottelu. Aiempien vuosien tapaan kevät enteili jo siihen malliin, että pelättiin jään sulavan ennen kisan alkua. Nänni-maalaus kuitenkin kesti, samoin kentän jää, kun satapäinen urheiluväki kokoontui seuraamaan tiukkaa kisaa. Kilpailu käytiin joukkueittain. Sääntöjen mukaan jokaisessa joukkueessa oli oltava vähintään yksi lapsi, joskin tuomari heltyi niin, että myös lapsenmielisyys tulkittiin riittäväksi. Riittävät ainekset löytyivät kahdeksasta joukkueesta, kivet liukuivat ja harjat suihkivat.

Curling-ottelu käytiin ankaran tuomarin valvovien silmien alla. Kallelan ja Pitkäsen perhejoukkueet kisasivat finaalissa, eivätkä Kallelat voineet muuta kuin taipua vahvemman edessä: Pitkäsen perheen tytöt Tiia ja Neea isä-Karin kanssa veivät vuoden 2009 Haimoon curling-mestaruuden. Hopealle sijoittuivat Kallelan Mervi ja Olli joukkueenjohtaja Ellin johdattelemana.

Kilpailupäivä oli kylällä aktiivisesti toimivien yhdistysten yhteinen voimannäytös. Tulosten ja ohjelman kuuluttamisesta vastasi Asko Ojanne, Haimoon kisa huolehti – kuten koko talven – jäästä, koulun vanhempaintoimikunta järjesti arpajaiset, martat leipoivat pullaa ja varustivat puffetin kahvilla ja kuumalla mehulla. Kyläyhdistys hoiti loput, makkaraa myytiin niin kylmänä kuin kuumanakin.

Maria Aittoniemi/Vihdin Uutiset

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 
Lisää artikkeleita...


Sivu 40 / 42

Haku sisällöstä

Haimoo kartalla

Haimoo sijaitsee Vihdin koillisosassa. Haimoosta on Helsingin rautatieasemalle matkaa n. 45 km. Klikkaa linkistä Haimoon sijainti kartalla.

Haimoo kartalla

Haimoon kyläyhdistys