haimoonnettisivut

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Tervetuloa Haimooseen ja Vihdin kuntaan!

Turvallisia hevosreittejä

Olemme aloittamassa kevään 2008 aikana turvallisten hevosreittien kartoittamisen  ja toivommekin kyläläisiltä ja maanomistajilta  myötämielisyyttä hankkeellemme.

Lue lisää...
 

Haimoon myllypatoon kalatie

Virtavesien hoitoyhdistys ry. rakentaa joulukuun alusta lähtien kalatietä Haimoon myllypadon koskeen. Kalatien rakentamiseen on saatu luvat maanomistajilta, ympäristöviranomaisilta, Vihdin kunnalta ja kalastusalueelta. Kalatie ei varsinaisesti lisää tai vähennä joessa kulkevan veden määrää. Sitä voi pikemminkin kutsua uudeksi sivupuroksi, jonka ansiosta vesieliöiden luontainen kulku mahdollistuu.

Lue lisää...
 

Hevosjaoksen tavoitteet 2007-2008

Ensimmäiselle toimintakaudelle  10/2007 – 12/2008 määritellyt tavoitteet:

1. Turvallisten hevosreittien järjestäminen sekä alueen ratsastajille että kärryillä liikkuville rakentavassa yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Lue lisää...
 

Haimoon kylä

Haimoon kylä sijaitsee Vihdin koilliskulmalla. Kylässä on asukkaita tällä hetkellä n. 750. Kylän väkiluku on viimeiset n. 10 vuotta ollut nopeassa kasvussa ja niinpä Haimoo olikin vuonna 2006 Vihdin nopeiten kasvava kylä. Haimoo on luonnonkaunis laaja kylä, joka on hyvin pystynyt säilyttämään kauniin maalaismaiseman.

Sanan Haimoo alkuperä on tuntematon. Nimestä on ollut useita arvailuja mutta mitään niistä ei olla onnistuttu osoittamaan varmasti oikeaksi. Ehkä eniten kannatusta saanut päätelmä on ollut, että sana "haimoo" tulisi sanayhdistelmästä "Heim" ja "Å" Heim on saksalaisperäinen sana ja tarkoittaa kotia. Sana Å tulee taas ruotsin kielestä ja tarkoittaa jokea. Näin siis Haimoo sana tarkoittaisi kotijokea, joka voisikin hyvin pitää paikkansa, sillä Haimoon keskeinen luonnonelementti on kylän läpi virtaava kaunis Vihtijoki.
Haimoo on pääsääntöisesti muodostunut parin suuren kartanon torpparimaista. Lännen puolella merkittävin kartano on ollut Korppilan kartano. Haimoossa on vielä hyvin säilynyt vanhaa rakennuskantaa ja vanhimmat asutut rakennukset ovatkin viime vuosisadan alkupuolelta.

Kalliokuva Lapsi_puussa

 

Tervetuloa Haimoon kylään !

Haimoon kotisivut avattu

Haimoon kylän kotisivut on avattu syyskuussa 2007. Tämän sivuston omistaa ja sisällön toimittamisesta vastaa Haimoon kyläyhdistys ry. Tarkoituksena on, että sivusto toimisi etenkin Haimoon omien asukkaiden yhteysväylänä sekä tiedotuskanavana koskien kylän yhteisiä asioita.

Lue lisää...
 


Sivu 42 / 42

Haku sisällöstä

Haimoo kartalla

Haimoo sijaitsee Vihdin koillisosassa. Haimoosta on Helsingin rautatieasemalle matkaa n. 45 km. Klikkaa linkistä Haimoon sijainti kartalla.

Haimoo kartalla

Haimoon kyläyhdistys