haimoonnettisivut

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Tervetuloa Haimooseen ja Vihdin kuntaan!

Curling-ottelun tuloksia ja tunnelmia!

Haimoon curling-mestaruus oli kiven takana. Aliisa oli tehnyt hienoimman harjan. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Aliisa Myllylä oli varustautunut iltapäivän koitokseen urakoimalla kolme harjaa hienoon Haimoon curling -kuntoon. Näistä näyttävin tuottikin tulosta, Aliisa palkittiin kyläyhdistyksen lahjoittamalla mahtavalla herkkukorilla kilpailun komeimmasta harjasta. 

Lauantaina Haimoon kentällä järjestettiin jälleen perinteinen kylän oma curling-ottelu. Aiempien vuosien tapaan kevät enteili jo siihen malliin, että pelättiin jään sulavan ennen kisan alkua. Nänni-maalaus kuitenkin kesti, samoin kentän jää, kun satapäinen urheiluväki kokoontui seuraamaan tiukkaa kisaa. Kilpailu käytiin joukkueittain. Sääntöjen mukaan jokaisessa joukkueessa oli oltava vähintään yksi lapsi, joskin tuomari heltyi niin, että myös lapsenmielisyys tulkittiin riittäväksi. Riittävät ainekset löytyivät kahdeksasta joukkueesta, kivet liukuivat ja harjat suihkivat.

Curling-ottelu käytiin ankaran tuomarin valvovien silmien alla. Kallelan ja Pitkäsen perhejoukkueet kisasivat finaalissa, eivätkä Kallelat voineet muuta kuin taipua vahvemman edessä: Pitkäsen perheen tytöt Tiia ja Neea isä-Karin kanssa veivät vuoden 2009 Haimoon curling-mestaruuden. Hopealle sijoittuivat Kallelan Mervi ja Olli joukkueenjohtaja Ellin johdattelemana.

Kilpailupäivä oli kylällä aktiivisesti toimivien yhdistysten yhteinen voimannäytös. Tulosten ja ohjelman kuuluttamisesta vastasi Asko Ojanne, Haimoon kisa huolehti – kuten koko talven – jäästä, koulun vanhempaintoimikunta järjesti arpajaiset, martat leipoivat pullaa ja varustivat puffetin kahvilla ja kuumalla mehulla. Kyläyhdistys hoiti loput, makkaraa myytiin niin kylmänä kuin kuumanakin.

Maria Aittoniemi/Vihdin Uutiset

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Haimoon koulun joulujuhla

Joulujuhla 17.12.2008

Haimoon koululla vietettiin jo nyt perinteisesti joulujuhla ulkosalla. Kunnollisen sisätilan puuttumisen takia on Haimoon joulujuhlat vietetty jo muutamana jouluna koulun pihalla. Tänäkin jouluna saivat koululaisten vanhemmat ja ystävät seurata huolellisesti harjoiteltuja esityksiä pienessä pakkassäässä. Erityisen sykähdyttävää on aina seurata perinteistä jouluevankeliumia ulkosalla, kun paimenet seisovat kedolla lampaidensa kanssa ja taustalla näkyy lumikasoja.

Lue lisää...
 

Onkikilpailut Haimoossa su 24.8.2008

Haimoon maauimalassa (koulun urheilukentän vieressä) järjestettiin perinteiset onkikilpailut sunnuntaina 24.8.2008. Kilpailut alkoivat klo 12:00 ja kestivät klo 14:00 asti. Kilpailuvarustukseksi riitti omat onkivehkeet, syötit ja omat retkieväät. Onkikilpailun järjesti tuttuun tapaan Kari Tuukkanen

 

Elojuhlat 2008 onnistuivat yli odotusten !

Launataina 9.8.2008 vietettiin Haimoossa pitkästä aikaa koko kylän juhlaa. Päivän toteutuksesta vastasi Haimoon kyläyhdistys ry päätekijänä, mutta aktiivisesti tapahtumajärjestäjinä olivat myös muut kylän yhdistykset ja kerhot.

Riemukas tapahtuma saatiinkin aikaan kyläyhdistyksen Hevosjaoksen, Kaakkois-Vihdin metsästysseuran, Haimoon Kisan, Haimoon Marttojen ja tietenkin lukuisan yksityishenkilöjoukon avustamana. Myös haimoolaisia lähellä olevien yritysten apu oli merkittävää ja tapahtumaa sponsoroivatkin Hevostila Karlsberg, Kallela Oy, lemmikkieläintarvike tmi Jamilion, Rakennus Polygon, liikennöintiyhtiö Riston Pirssi Oy, SKV Kiinteistövälitys ja ohjelmistoyhtiö Norfello Oy.

Lue lisää...
 

Haimoon Match Showssa mahtava tunnelma

Haimoon elojuhlien yhteydessä 9.8.2008 järjestettiin aamupäivällä myös koirien Match Show. Match Shown ideana on, että se on sekä leikkimielinen koirien näyttelykilpailu että siihen saa osallistua kaikki koirat rotuun tai sekarotuisuuteen katsomatta. Tapahtuma houkutteli Haimoon elojuhlien juhlakentälle n. 40 koiraa ja arvioiden mukaan suunnilleen kaksinkertaisen määrän katsojia, koirien ohjaajia ja tapahtuman järjestäjiä.

Tapahtuman päävastaavina toimivat Kari Pitkänen ja Pia Weurlander-Pitkänen omine tukijoukkoineen.

Lue lisää...
 

Haimoon mylly

Haimossa sijaitsee keskellä kylää vanha vehnämylly, joka oli aikoinaan koko seutukunnan tuntema. Haimoon myllylle tultiin ennen hevoskyydillä kaukaakin jauhattamaan jyvät vesivoimalla. Myllyn toiminta loppui vuonna 1974 mutta itse korkea, puinen myllyrakennus on vielä jäljellä. Samoin vieressä virtaava koski kuin myös n. 3 m vesiputous myllypadossa.

Kesän 2008 aikana on Virtavesien hoitoyhdistys ry. ja haimoolaiset talkoolaiset rakentaneet myllypadon viereen kalaportaat, jota kautta joen taimenkanta pääsee etenemään yläjuoksulle.

 

Active Image

 

Hevosmenestystä Haimooseen

Haimoon hevosjaokseen kuuluvat ratsukot ja ravurit ovat saavuttaneet hienoa menestystä kilpailuissa eri puolilla maata kevään aikana.

Lue lisää...
 
Lisää artikkeleita...


Sivu 40 / 41

Haku sisällöstä

Haimoo kartalla

Haimoo sijaitsee Vihdin koillisosassa. Haimoosta on Helsingin rautatieasemalle matkaa n. 45 km. Klikkaa linkistä Haimoon sijainti kartalla.

Haimoo kartalla

Haimoon kyläyhdistys