haimoonnettisivut

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Tervetuloa Haimooseen ja Vihdin kuntaan!

Kyläyhdistyksessä tapahtuu - kesä 2009

Kesällä 2009 järjestetään Haimoon kentällä monenlaista toimintaa. Kenttää on kunnostettu kunnan toimesta ja seuraavaksi jatketaan kyläläisten yhteisillä talkoilla. Kolmena peräkkäisenä tiistaina kenttää kunnostetaan talkoilla klo 17:00 alkaen. Ensimmäinen talkoopäivä on 30.6.

Kyläyhdistyksen yhteyteen perustettiin myös oma jaos, joka vastaa leikki-ikäisille järjestettävästä toiminnasta ja mm. leikkikentän kunnossapidosta yhdessä koko kylän väen kanssa.

Lue lisää...
 

Hevosjaoksen kisatuloksia - kesä 2009

Maria "Wilma" Mustonen pärjäsi upeasti ja voitti reining-luokan 11.-14.6.2009 Ypäjä Equestrian Horse Shown yhteydessä järjestetyssä kansainvälisessä kilpailuissa.
Tarkempi selostus SRL:n sivuilta: klikkaa linkkiä

Seuraavassa myös linkki, jossa kooste viimeisen kisäpäivän tapahtumista: (linkki videoon)

 

Martat ja Haimoon naiset saunassa!

Useita marttoja ja muutama kyläläinen oli Vihdin Pirtillä perjantaina 13.3.2009 klo 17.00 alkaen reippailemassa ja saunomassa. Ilma suosi meitä kun aurinko ilmestyi pilvien raosta ja vielä lisäsi lämmintä tunnelmaa. Lähes parikymmentä naista oli tullut paikalle. Ekku Ahonen tallusteli Pirtin ympäristössä lumikengillä, ja saipa niitä muutkin uskaliaat kokeilla. Osa porukasta tuli paikalle kävellen ja muutama lähti hikilenkille ennen löylyjä. Jääkylmään avantoon uskaltautui suurin osa porukasta ja muutama teki "saunaenkelin" kuvia lumihankeen. Illan edetessä istuimme kynttilänvalossa ja nautimme marttojen taidolla tekemiä salaatteja ja sämpylöitä, ja makkaraa paistettiin takan ääressä. Nauru raikasi kun jutustelimme niitä näitä ja samalla suunnittelimme tulevaa toimintaa. Jatkossa saamme nauttia ainakin Memmun opastuksella sukkahousu-jumpasta, järjestämme varmaan taas "kutuillan" ja  pikkunoidat pääsevät askartelemaan ennen pääsiäistä. Ilta oli kaikin puolin onnistunut vaikka oli perjantai ja 13.pvä, ja päätimmekin että tästä tulee perinne, joten ensi talvena uudelleen!

Päivi Jussila

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Curling-ottelun tuloksia ja tunnelmia!

Haimoon curling-mestaruus oli kiven takana. Aliisa oli tehnyt hienoimman harjan. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Aliisa Myllylä oli varustautunut iltapäivän koitokseen urakoimalla kolme harjaa hienoon Haimoon curling -kuntoon. Näistä näyttävin tuottikin tulosta, Aliisa palkittiin kyläyhdistyksen lahjoittamalla mahtavalla herkkukorilla kilpailun komeimmasta harjasta. 

Lauantaina Haimoon kentällä järjestettiin jälleen perinteinen kylän oma curling-ottelu. Aiempien vuosien tapaan kevät enteili jo siihen malliin, että pelättiin jään sulavan ennen kisan alkua. Nänni-maalaus kuitenkin kesti, samoin kentän jää, kun satapäinen urheiluväki kokoontui seuraamaan tiukkaa kisaa. Kilpailu käytiin joukkueittain. Sääntöjen mukaan jokaisessa joukkueessa oli oltava vähintään yksi lapsi, joskin tuomari heltyi niin, että myös lapsenmielisyys tulkittiin riittäväksi. Riittävät ainekset löytyivät kahdeksasta joukkueesta, kivet liukuivat ja harjat suihkivat.

Curling-ottelu käytiin ankaran tuomarin valvovien silmien alla. Kallelan ja Pitkäsen perhejoukkueet kisasivat finaalissa, eivätkä Kallelat voineet muuta kuin taipua vahvemman edessä: Pitkäsen perheen tytöt Tiia ja Neea isä-Karin kanssa veivät vuoden 2009 Haimoon curling-mestaruuden. Hopealle sijoittuivat Kallelan Mervi ja Olli joukkueenjohtaja Ellin johdattelemana.

Kilpailupäivä oli kylällä aktiivisesti toimivien yhdistysten yhteinen voimannäytös. Tulosten ja ohjelman kuuluttamisesta vastasi Asko Ojanne, Haimoon kisa huolehti – kuten koko talven – jäästä, koulun vanhempaintoimikunta järjesti arpajaiset, martat leipoivat pullaa ja varustivat puffetin kahvilla ja kuumalla mehulla. Kyläyhdistys hoiti loput, makkaraa myytiin niin kylmänä kuin kuumanakin.

Maria Aittoniemi/Vihdin Uutiset

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Haimoon koulun joulujuhla

Joulujuhla 17.12.2008

Haimoon koululla vietettiin jo nyt perinteisesti joulujuhla ulkosalla. Kunnollisen sisätilan puuttumisen takia on Haimoon joulujuhlat vietetty jo muutamana jouluna koulun pihalla. Tänäkin jouluna saivat koululaisten vanhemmat ja ystävät seurata huolellisesti harjoiteltuja esityksiä pienessä pakkassäässä. Erityisen sykähdyttävää on aina seurata perinteistä jouluevankeliumia ulkosalla, kun paimenet seisovat kedolla lampaidensa kanssa ja taustalla näkyy lumikasoja.

Lue lisää...
 

Onkikilpailut Haimoossa su 24.8.2008

Haimoon maauimalassa (koulun urheilukentän vieressä) järjestettiin perinteiset onkikilpailut sunnuntaina 24.8.2008. Kilpailut alkoivat klo 12:00 ja kestivät klo 14:00 asti. Kilpailuvarustukseksi riitti omat onkivehkeet, syötit ja omat retkieväät. Onkikilpailun järjesti tuttuun tapaan Kari Tuukkanen

 

Elojuhlat 2008 onnistuivat yli odotusten !

Launataina 9.8.2008 vietettiin Haimoossa pitkästä aikaa koko kylän juhlaa. Päivän toteutuksesta vastasi Haimoon kyläyhdistys ry päätekijänä, mutta aktiivisesti tapahtumajärjestäjinä olivat myös muut kylän yhdistykset ja kerhot.

Riemukas tapahtuma saatiinkin aikaan kyläyhdistyksen Hevosjaoksen, Kaakkois-Vihdin metsästysseuran, Haimoon Kisan, Haimoon Marttojen ja tietenkin lukuisan yksityishenkilöjoukon avustamana. Myös haimoolaisia lähellä olevien yritysten apu oli merkittävää ja tapahtumaa sponsoroivatkin Hevostila Karlsberg, Kallela Oy, lemmikkieläintarvike tmi Jamilion, Rakennus Polygon, liikennöintiyhtiö Riston Pirssi Oy, SKV Kiinteistövälitys ja ohjelmistoyhtiö Norfello Oy.

Lue lisää...
 


Sivu 38 / 40

Haku sisällöstä

Haimoo kartalla

Haimoo sijaitsee Vihdin koillisosassa. Haimoosta on Helsingin rautatieasemalle matkaa n. 45 km. Klikkaa linkistä Haimoon sijainti kartalla.

Haimoo kartalla

Haimoon kyläyhdistys