haimoonnettisivut

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Tervetuloa Haimooseen ja Vihdin kuntaan!

Kouluasiaa edelleen...!

 

Kiitos kaikille kyläläisille, jotka osallistuivat 28.5 mielenosoitukseen ja laittoivat viestiä kunnanhallituksen jäsenille! Kunnanhallituksen päätös oli meille myönteinen, he puolsivat Haimoon uuden koulun rakentamista liikuntatiloineen. Lopullisesti asia kuitenkin päätetään kunnanvaltuustossa, joka kokoontuu 11.6 maanantaina Vihdin kirkonkylässä. Nyt on siis viimeiset hetket vaikuttaa kouluasiaan. Tulettehan siis mukaan seuraaviin tilaisuuksiin vaikuttamaan kunnan päättäjiin. Nyt jos koskaan on aika varmistaa, että kouluhanke ei kaadu loppumetreillä!

Lue lisää...
 

Haimoon kouluasia taas otsikoissa

Lokakuussa 2011 on Haimoon kouluasia noussut taas otsikoihin. Haimoon kyläyhdistyksen aloitteesta on Vihdin koululautakunta päättänyt hakea suunnittelumäärärahaa koulun suunitteluun. Asiasta tulee päättämään kunnanhallitus. Vihdin Uutiset mm. kirjoitti asiasta viime lehdessään seuraavasti:

"Haimoon kentän laidan hiekkalaatikolla leikki sujuu sopuisasti. Vilske on tavanomaista vaimeampaa, sillä syysloman takia kylän neljästä perhepäivähoitajasta vain yksi on hoitolapsineen paikalla. Perhepäivähoitajat ja lapsiaan kotona hoitavat vanhemmat kokoontuvat torstaisin kentän leikkipaikalle. Lapset saavat touhuta yhdessä ja vanhemmat vaihtaa kuulumisiaan. Päivän puheenaiheena syyslomatorstaina oli koulun ja päiväkodin tilanne.

Sadan oppilaan 107-vuotias Haimoon koulu ja 20 lapsen päiväkoti ovat vuosia toimineet tiloissa, jotka eivät ole vastanneet edes lain vaatimuksia. Nyt koulun pihamaalla on nähty mittamiehiä pyörimässä ja arvailu siitä, mitä on tapahtumassa on alkanut.

Tiedossa on, että koulussa aloittaa syksyllä kuusi opetusryhmää nykyisen viiden sijaan ja tilaa vielä yhdelle luokalliselle oppilaita ei ole. Myös päiväkodin tilanne huolettaa. Tiedossa myös on, että ympäristötarkastajien lausunnon mukaan päiväkodin yksi vessa ei ole riittävä koko päiväkotiryhmälle, eikä jätevesijärjestelmä kestää enää nykyistä enempää kuormitusta.

– Ei kai nyt vaan taas tehdä jotain kalliita väliaikaisratkaisuja? äidit pelkäävät....

 

Lue lisää...
 

Kouluvuosi alkoi Haimoossa 11.08.2011

Muistakaa ajella taas rauhallisesti & varovaisesti ... Koulut alkoivat & pieniä ihmisiä liikkuu paljon koulun läheisyydessä!

Vanhempaintoimikunnan kokous pidetään torstaina 18.08.2011 klo 18.00

Kaikki iloisin mielin mukaan toimintaan !

 

Café Haimoo avasi menestyksekkäästi

Haimoon kyläyhdistyksen kioski-kahvila sai heti alussa valtavan menestyksen.

Maanantaina 1.8.2011 Haimoossa avattiin pitkästä aikaa kylälle oma kioski. Tässä vaiheessa voidaan tosiasiassa puhua toki vain kesäkioskista, sillä toimintaa vasta kokeillaan. Tärkeimpänä asiana kioski-kahvilassa on nimittäin tuoda kylälle toimintaa ja luoda ainakin kesäilloiksi paikka, jossa voi tavata naapureita ja tuttuja.

Lue lisää...
 

Kesäkioski ja kahvila Haimoossa ma 1.8.2011 alkaen

Haimoon kyläyhdistyksen järjestämä Haimoon kesäkioski ja kahvila aloittaa toimintansa nyt loppukesän kynnyksellä. Avauspäivä on maanantaina 1.8.2011. Kioskin pitämisestä vastaavat kylän nuoret vanhempiensa tukemina. Kioskia pidetään ainakin alkuksi auki maanantaisin ja torstaisin klo 14:00 - 20:00. Kioski toimii Haimoon Kisa ry:n urheilukentän rakennuksen yhteydessä. Kioskilla myydään kahvia, pullaa, leivonnaisia, karkkia, limsaa ja mehua. Kauniina päivinä voi kahvin nauttia ulkosalla ja sadekelillä voi asiakkaat istua pöydissä sisällä. Kyläyhdistys käyttää kioskin mahdollisen tuoton kylän yhteiseksi hyväksi.

Kioskin pitäjät toivottavat lämpimästi tervetulleiksi kaikki haimoolaiset. Tarjontaa on etenkin lapsille ja nuorille mutta myös aikuisten  toivotaan tulevan kahville vaikka heti työpäivän päätteeksi, jos lomat on jo pidetty.

TERVETULOA!

 

Tiivistelmä viime kokouksesta ...

Lukukauden viimeisessä vanhempaintoimikunnan kokouksessa päätettiin jälleen perinteisesti jaettavista stipendeistä sekä ruusuista.

Saksipulasta oli koululta tullut viestiä, joten vanhempaintoimikunta päätti avustaa saksien hankinnassa.

Puutoslistaa välituntivälineistä ei ole tullut, mutta tiedustellaan onko tarvetta esim. räpylöille. Syksyksi hankitaan myös koululle pihavärejä, sekä maalautetaan pihalle hyppyruudukot ja ympyrät leikkejä varten.

Vanhempaintoimikuntaa on kysytty mukaan osallistumaan haimoolaisten lasten ja nuorten viihtyvyyden parantamiseen. Koska vanhempaintoimikunnalla ei ole resursseja paljonkaan rahallisesti avustaa, esiin nousi ajatus työpanoksella osallistumisesta. Vanhempien talkoovoimaa voisimme tarjota. Kiitollisina otetaan vanhemmilta mielipiteitä ja ajatuksia vastaan!

Syksyäkin jo hahmoteltiin ja suunniteltiin, mm. suojatievalvonta-tempaus heti koulun alettua on tarkoitus järjestää. Tästä lisää tietoa sitten elokuussa.

Uusille ekaluokkalaisille jaetaan myös ensi syksynä pyöräilykypärät sekä heijastinliivit. Sponsoreita otetaan jälleen vastaan.

Syksyn ensimmäinen vanhempaintoimikunnan kokous pidetään torstaina 18.08.2011 klo 18.00.

Vanhempaintoimikunta kiittää kuluneesta lukuvuodesta ja toivottaa kaikille Aurinkoisia Kesäpäiviä!

Syksyllä nähdään!

 

 

Haimoolaista hevososaamista TV:ssä

Haimoo on aina ollut tunnettu hevoskylä. Haimoossa harrastetaan sekä ratsu- että raviurheilua useiden tallien toimesta hyvin aktiivisesti. Etenkin ravipuolella on Haimoossa pitkät perinteet myös ammattimaisella valmennustoiminnalla. Nyt taas on tämä osaaminen päässyt esille myös valtakunnan mediassa. Ohessa linkki YLE:n Areena-palveluun, jossa esitellään haimoolaisen Karlsbergin tilan Kim ja Kikka Sellin raviurheilutoimintaa ja hevosten valmennusta. http://areena.yle.fi/video/1305531185816

 


Sivu 35 / 41

Haku sisällöstä

Haimoo kartalla

Haimoo sijaitsee Vihdin koillisosassa. Haimoosta on Helsingin rautatieasemalle matkaa n. 45 km. Klikkaa linkistä Haimoon sijainti kartalla.

Haimoo kartalla

Haimoon kyläyhdistys