haimoonnettisivut

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Tervetuloa Haimooseen ja Vihdin kuntaan!

Elojuhlien Match Show 2012

Haimoon Elojuhlat 18.8.2012, MATCH SHOW

Neljännen kerran Elojuhlien yhteydessä pidettävät Haimoon Match Show, vietettiin aurinkoisena ja lämpimänä päivänä Haimoon urheilukentällä.
Weulander-Pitkäsen perhe järjesti tapahtuman jälleen Haimoon elojuhlien "aloitustapahtumana", suuret kiitokset heille.

Tänäkin vuonna paikalle saapui mukavasti koiria perheineen, ja kilpailuluokkiin saatiinkin jo ihan tiukkaa näyttelytapahtuman meininkiä.
 
Tuomarina toimivat tänävuona Anga Vihtilä Sipoosta ja Satu Siikilä Vihdistä.Vihtilä antoi erityiskiitokset kaikille Lapsi ja koira kehän nuorille, tuleville koiramaailman tähdille, jotka saivat jo upeasti koirat seisomaan ja liikkumaan seuraten ohjaajaansa kuuliaisesti kehässä. Nuorin Lapsi ja koira kilpailuun osallistunut oli 3-vuotias, eli pienenä nämä koiraharrastuksetkin aloitetaan ja opitaan :)


Haimoon Kaunein Koira 2012
Cairnterrieri, BIS-pentu, "Perttu", om. Salla Vuokila

Lue lisää...
 

25.7.2012 melontaa Haimoossa

25.7.2012 Hiidenveden Purjehtijat esittelivät nuorille melontaa maauimalassa, tilaisuus oli maksuton.
Ilma suosi osallistujia, joita oli kiitettävä määrä paikalla, välillä tuli jopa ruuhkaa melonnassa ;)

Kiitokset Hiidenveden Purjehtijoille tapahtumasta!!

 

Lue lisää...
 

Vihdin kunnanvaltuutettuja Haimoossa 6.6.2012

Haimoon koulun puolesta pidettiin keskiviikkona 6.6.2012 keskustelu- ja infotilaisuus koululla. Mukaan oli kutsuttu Vihdin kunnanvaltuutettuja, joille esiteltiin nykyisen koulun tiloja sekä toiveita siitä mitä haimoolaiset perheet ja koululaiset toivoisivat uuden koulun osalta. Ennen kaikkea Haimoon kyläyhdistyksen järjestämässä tapaamisessa korostettiin tarvetta rakentaa myös sisäliikuntasali uuden koulun yhteyteen.

Paikalla oli muutamia valtuutettuja, joille tieto tuntui kelpaavan hyvin. Kyläyhdistys haluaakin kiittää kaikkia koulun tilanteeseen tutustumaan tulleita valtuutettuja.

Ohessa on pari linkkiä tiedostoihin, joissa esitellään taustatietoja kouluasiasta. Ensimmäisessä dokumentissa on koottu yhteen tietoja viime vuosina eri puolilla Suomea toteutetuista kouluhankkeista. Ainakin näiden tietojen pohjalta vaikuttaa siltä, että koulun rakentamiseen alustavasti suunnitellun määrärahan pitäisi riittää kyllä myös sisäliikuntasalin rakentamiseen. Tämä viesti lähetetään myös kaikille Vihdin kunnanvaltuutetuille ennen päätöskokousta.

Toisessa dokumentissa on vanha vuodelta 1992 peräisin olevan adressin saatekirje. Adressi allekirjoitettiin tuolloin laajasti haimoolaisten keskuudessa ja osoittaa olemassa olollaan vain sitä, että Haimoon kouluhankkeen kanssa olisi nyt viimeinkin edettävä. Saatteessa luetellaan lähes samat asiat n. 20 vuotta sitten kuin mitkä ovat tosiasioina olemassa tänäänkin. Vain se on muuttunut, että tuolloin oli vielä käytössä sentään liikuntatila ja lapsia oli koulussa vähemmän. Tänään vuonna 2012 on kylläkin vanha homeinen parakki saatu vaihdettua uudempaan siirrettävään koulutilaan mutta samalla on lapsimäärä koulun mäellä noussut reilusti yli sataan ja liikuntasalia ei Haimoossa ole ollut enää kuuteen vuoteen liikuntakäytössä.

(huom, liitetiedostot kooltaan n. 2,8 ja 1,5 Mb, lataaminen hitaalla yhteydellä vie jonkin aikaa)

Investointivertailuja koulurakennuksista - 2012

Adressi Haimoon koulun puolesta vuonna 1992

 

Kouluasiaa edelleen...!

 

Kiitos kaikille kyläläisille, jotka osallistuivat 28.5 mielenosoitukseen ja laittoivat viestiä kunnanhallituksen jäsenille! Kunnanhallituksen päätös oli meille myönteinen, he puolsivat Haimoon uuden koulun rakentamista liikuntatiloineen. Lopullisesti asia kuitenkin päätetään kunnanvaltuustossa, joka kokoontuu 11.6 maanantaina Vihdin kirkonkylässä. Nyt on siis viimeiset hetket vaikuttaa kouluasiaan. Tulettehan siis mukaan seuraaviin tilaisuuksiin vaikuttamaan kunnan päättäjiin. Nyt jos koskaan on aika varmistaa, että kouluhanke ei kaadu loppumetreillä!

Lue lisää...
 

Haimoon kouluasia taas otsikoissa

Lokakuussa 2011 on Haimoon kouluasia noussut taas otsikoihin. Haimoon kyläyhdistyksen aloitteesta on Vihdin koululautakunta päättänyt hakea suunnittelumäärärahaa koulun suunitteluun. Asiasta tulee päättämään kunnanhallitus. Vihdin Uutiset mm. kirjoitti asiasta viime lehdessään seuraavasti:

"Haimoon kentän laidan hiekkalaatikolla leikki sujuu sopuisasti. Vilske on tavanomaista vaimeampaa, sillä syysloman takia kylän neljästä perhepäivähoitajasta vain yksi on hoitolapsineen paikalla. Perhepäivähoitajat ja lapsiaan kotona hoitavat vanhemmat kokoontuvat torstaisin kentän leikkipaikalle. Lapset saavat touhuta yhdessä ja vanhemmat vaihtaa kuulumisiaan. Päivän puheenaiheena syyslomatorstaina oli koulun ja päiväkodin tilanne.

Sadan oppilaan 107-vuotias Haimoon koulu ja 20 lapsen päiväkoti ovat vuosia toimineet tiloissa, jotka eivät ole vastanneet edes lain vaatimuksia. Nyt koulun pihamaalla on nähty mittamiehiä pyörimässä ja arvailu siitä, mitä on tapahtumassa on alkanut.

Tiedossa on, että koulussa aloittaa syksyllä kuusi opetusryhmää nykyisen viiden sijaan ja tilaa vielä yhdelle luokalliselle oppilaita ei ole. Myös päiväkodin tilanne huolettaa. Tiedossa myös on, että ympäristötarkastajien lausunnon mukaan päiväkodin yksi vessa ei ole riittävä koko päiväkotiryhmälle, eikä jätevesijärjestelmä kestää enää nykyistä enempää kuormitusta.

– Ei kai nyt vaan taas tehdä jotain kalliita väliaikaisratkaisuja? äidit pelkäävät....

 

Lue lisää...
 

Kouluvuosi alkoi Haimoossa 11.08.2011

Muistakaa ajella taas rauhallisesti & varovaisesti ... Koulut alkoivat & pieniä ihmisiä liikkuu paljon koulun läheisyydessä!

Vanhempaintoimikunnan kokous pidetään torstaina 18.08.2011 klo 18.00

Kaikki iloisin mielin mukaan toimintaan !

 

Café Haimoo avasi menestyksekkäästi

Haimoon kyläyhdistyksen kioski-kahvila sai heti alussa valtavan menestyksen.

Maanantaina 1.8.2011 Haimoossa avattiin pitkästä aikaa kylälle oma kioski. Tässä vaiheessa voidaan tosiasiassa puhua toki vain kesäkioskista, sillä toimintaa vasta kokeillaan. Tärkeimpänä asiana kioski-kahvilassa on nimittäin tuoda kylälle toimintaa ja luoda ainakin kesäilloiksi paikka, jossa voi tavata naapureita ja tuttuja.

Lue lisää...
 


Sivu 31 / 38

Haku sisällöstä

Haimoo kartalla

Haimoo sijaitsee Vihdin koillisosassa. Haimoosta on Helsingin rautatieasemalle matkaa n. 45 km. Klikkaa linkistä Haimoon sijainti kartalla.

Haimoo kartalla

Haimoon kyläyhdistys